הפוסט הראשון בנושא עסק בגוף הארון, החלק הפנימי שלרוב איננו רואים, כל חומר פנים זקוק לציפוי מעליו, שמהווה את יציבות וחוזק הארון, אם עוד לא קראתם, אני ממליצה להתחיל ממנו בלחיצה ממש כאן.
הפוסט הנוכחי יעסוק בסוגי החיפויים השונים, היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם, כדי שתוכלו לבחור את הציפוי שמתאים עבורכם ועבור אורח חייכם בצורה הטובה ביותר מתוך ידע רחב.

ציפויים:
את כל החומרים המוזכרים בפוסט הקודם אפשר ואף צריך לצפות, בדרך כלל הציפוי בחלקו הפנימי של הארון יהיה מלמין או פורמייקה ובחוץ (חזיתות ודפנות) מלמין, פורמייקה, פולימר, פורניר או צבע.
מלמין
ציפוי סינטטי דומה אך דק יותר מפורמייקה (שאותה אני מניחה שרובכם מכירים), הוא נחשב פשוט יותר ומפאת זה שהוא דק יותר, הוא פחות עמיד לשפשופים ושריטות, מצפים איתו בדרך כלל שבבית ו MDF. יתרונו הוא מחירו הזול.

פורמייקה
היא כמו הדור הבא של המלמין, ציפוי סינטטי איכותי יותר ועבה יותר מהמלמין. מצפים איתה שבבית, סנדוויץ' ו MDF. יתרונותיה של הפורמייקה הן העובי, העמידות הן לשריטות והן למים, היא מגיעה בטקסטורות ובמגוון צבעים ומרקמים עצום (טפ, מט, נאנו וכו'). חסרונה הוא חוסר היכולת לחרוט בה וליצר דוגמאות שונות.

פולימר
ציפוי פלסטי PVC שמיושם בכבישה וואקום וניתן להשתמש בו על כל סוגי הגופים. יתרונותיו הם עמידותו לשריטות ושפשופים, הוא קל לניקוי ואינו דוהה. חסרונו העיקרי הוא מבחר צבעים מוגבל מאוד.
פורניר
שכבה דקה של עץ טבעי, משמש ליצירת מראה של עץ מלא. מצפים איתו בדרך כלל MDF או בירץ'. יתרונו העיקרי הוא מראה של עץ מלא מבלי לשלם עבור עץ מלא, עם זאת, הפורניר הוא חומר עדין מאוד שאינו עמיד לשריטות או מכות.

צבע
מוכר בשמות צבע בתנור, שלייפלק או אפוקסי. לפני היישום של הצבע עושים שכבה או שתיים של צבע בסיס (אפוקסי או אקרילי). מבחר האופציות לצבעים כאשר מדובר בצבע בתנור הוא כמטע אין סופי, כל צבע שתבחרו ממניפת הצבעים אפשרי! צבע אפשר ליישם על כל סוגי הגופים, הטקסטורה שמתקבלת תלויה בחומר שעליו מיישמים את הצבע. יתרונות, כאמור, מבחר גדול של גוונים, גימור יפה ויוקרתי ושימוש גם לאחר חיתוך CNC (לדוגמה, חזיתות כפריות או ידיות אינטגרליות), החיסרון העיקרי כמו הפורניר, זהו חומר עדין שאינו עמיד לשריטות או מכות.
עץ מלא
יכול לשמש הן כגוף והן כחזית אך אם אין סיבה מיוחדת להשתמש בו לא נעשה זאת. עץ מלא הינו חומר עדין, כבד מאוד ויקר, נשתמש בו כאשר נתכנן אי במטבח או כל משטח אחר שצריך להיות עמיד יותר מפורניר, לדוגמה, הצורך בעמידות לנזקי מים ושריטות. יתרונותיו העיקריים הם שאת העץ המלא אפשר לתקן, לשייף ולטפל בו כאשר רואים עליו את נזקי הזמן מכיוון שהוא עבה וניתן לעיבוד. ניתן לעשות עם העץ המלא דוגמאות ועיצובים שונים, יש לו את המראה הטבעי ביותר, עיניים ייחודיות לכל פלטה וחריצים ובקעים שמקנים לו מראה אותנטי הרבה יותר מכל חומר אחר. חסרונותיו העיקריים הם מחירו ומשקלו הגדול של החומר.

כמו בפוסט הקודם, גם הפוסט הזה מלא במושגים ומונחים שאולי לא הכרתם או שמעתם בעבר אך לא ידעתם איזה שם שייך לאיזה חומר ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. שי ואני ניסינו להנגיש ככל האפשר את הידע כדי שתוכלו להבין טוב יותר בפעם הבאה שאתם ניגשים לרכוש פריט נגרות ותוכלו לעשות החלטה מושכלת ולהבין מה מתאים עבור הצרכים שלכם.
אם יש לכם עוד שאלות, נשמח לענות פה למטה בתגובות!
שי בוסי, מעצב מטבחים ונגר, מנכ"ל חברת המטבחים 'שי בוסי מטבחי פרמיום'. שי עוסק בתחום מעל לשני עשורים, דור שני בעסקי הנגרות. החברה של שי מומחית בעיצוב, תכנון וייצור מטבחים ופרטי נגרות בהתאמה אישית. מעבר להיותו נגר ותיק, שי מעצב מטבחים בהכשרתו, הוא רואה את חלל הבית בכללותו, שם דגש על פונקציונאליות ונוחות השימוש ובעל יצירתיות רבה בכל תכנון שמיוצר תחת ידיו. עבודות של שי ועוד פרטים אפשר לראות ממש כאן וגם באולם התצוגה שלו באלפי מנשה.
לפוסט הזה יש תגובה אחת
פינגבק: איך לבחור נכון את הארון - נגה תירם - מעצבת פנים