ארונות ופרטי נגרות הם עולם ומלואו, יש כל כך הרבה מונחים וכל כך הרבה ניואנסים שחשוב לשים לב אליהם שמשפיעים באופן ישיר על איכות הארון, עמידותו וכמובן על מחירו.
כדי לעשות סדר בכל זה, נפגשתי עם שי בוסי מעצב ונגר מטבחים, הבעלים של 'שי בוסי מטבחי פרמיום' (מוזמנים לקרוא על שי בהמשך) ויחד הגדרנו בפשטות ככל האפשר את האופציות השונות והמונחים שחשוב שתכירו לפני רכישה של ארון או כל פריט נגרות אחר לביתכם.
יש כל כך הרבה אינפורמציה, לכן, הפוסט מחולק לשני חלקים על פי שתי קטגוריות, גוף הארון (כולל חזיתות) שיופיע בפוסט הראשון וחיפוי הארון שיופיע בפוסט השני.
אני ממליצה לקרוא את שניהם על פי הסדר כדי להבין את ההיצע בשוק ומתוך כך לבחור מה מתאים ונכון עבורכם.
גוף הארון
גוף הארון, הינו החלק הפנימי שלרוב איננו רואים כי הוא מכוסה בציפוי (עליו תוכלו לקרוא בפוסט הבא), יכול להיות עשוי מחומרים שונים לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות שונים.

שבבית דחוסה
תערובת של שבבי עץ עם דבקים (נקרא בארץ סיבית למרות שזהו אינו המינוח הנכון). יתרונות השבבית הדחוסה הם עבודה עם חומר שאינו נוטה להתעוות ומגיע כחומר גלם ישר ובלי בליטות ופחות נתון לשינויי מזג האויר. החיסרון המשמעותי של השבבית הוא, שהיא לא עמידה במים ולחות כלל, נוטה להתנפח ומתפוררת בקלות אם הברגנו בורג לדוגמא, יותר מפעם אחת.
סנדוויץ'
שכבות של עץ שמודבקות זו על זו בצורה של שתי וערב, דבר המייצר חוזק גדול יותר ללוח העץ שמתקבל בסופו של התהליך. היתרונות של לוח הסנדוויץ' הם חוזק, עמידות בחללים רטובים בדגש על לחות (הרבה יותר מהשבבית למשל), חסרונותיו הם אפשרות שהלוח לא יהיה ישר לחלוטין (הדבר כמעט ואינו נראה לעין כלל) ומחירו יקר יותר מהשבבית הדחוסה.
בירץ'
בירץ' הוא בעצם סדנדוויץ' דחוס יותר. יתרונותיו הם עמידות וחוזק טובים יותר, כמו כן, הוא אינו נוטה לעיוותים. החסרונות הם מחירו שיקר יותר מהסנדוויץ' ומשקלו הכבד.
MDF (medium density fiberboard)
בעצם MDF הוא סיבית (אם כי אנחנו לא משתמשים בשם זה בארץ), תערובת של אבק ונסורת (סיבים) עם דבקים. משמש בעיקר לחזיתות, חיפויי ארונות ועיבוד ב CNC (חריטה ממוחשבת ליצירת דוגמאות שונות). יתרונותיו של ה MDF הם קלות החיתוך והעיבוד והעובדה שהחומר אינו נוטה להתעוות – דבר משמעותי מאוד כשמדובר בחזיתות. זהו חומר מלאכותי ופחות טבעי מהסנדוויץ' לדוגמה.
MDF ירוק
חומר אשר עבר תהליך כימי שהפך אותו לעמיד יותר לנזקי לחות, משתמשים בו בעיקר בחללים בהם יש מים.


חשוב לציין שיש רמות שונות של איכויות גם כשמדובר באותו החומר, נגרים כמעט ולא עובדים כיום עם שבבית דחוסה, בעיקר עם סנדוויץ' ו MDF. השימוש בבירץ' נעשה רק אם יש צורך מיוחד בפרויקט ספציפי (לעיתים ההחלטה להשתמש בבירץ' ולהשאיר אותו חשוף היא החלטה עיצובית).
אני יודעת, הפוסט מלא במושגים ומונחים שאולי לא הכרתם או שמעתם בעבר אך לא ידעתם איזה שם שייך לאיזה חומר ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. שי ואני ניסינו להנגיש ככל האפשר את הידע כדי שתוכלו להבין טוב יותר בפעם הבאה שאתם ניגשים לרכוש פריט נגרות ותוכלו לעשות החלטה מושכלת ולהבין מה מתאים עבור הצרכים שלכם. אם יש לכם עוד שאלות, נשמח לענות פה למטה בתגובות!
שי בוסי, מעצב מטבחים ונגר, מנכ"ל חברת המטבחים 'שי בוסי מטבחי פרמיום'. שי עוסק בתחום מעל לשני עשורים, דור שני בעסקי הנגרות. החברה של שי מומחית בעיצוב, תכנון וייצור מטבחים ופרטי נגרות בהתאמה אישית. מעבר להיותו נגר ותיק, שי מעצב מטבחים בהכשרתו, הוא רואה את חלל הבית בכללותו, שם דגש על פונקציונאליות ונוחות השימוש ובעל יצירתיות רבה בכל תכנון שמיוצר תחת ידיו. עבודות של שי ועוד פרטים אפשר לראות ממש כאן וגם באולם התצוגה שלו באלפי מנשה.
לפוסט הזה יש תגובה אחת
פינגבק: איך לבחור נכון את הארון - נגה תירם - מעצבת פנים