זאת הייתה אהבה ממבט ראשון, אני חושבת שמה שקרץ לי היה השם שלה, "עוגת סטארבקס לקפה" (מעבר לזה שהיא נראית מצויין), אין לי פטיש מיוחד לסטארבקס כשאני בחו"ל, אבל סטארבאקס זה חו"ל. נקודה.
בימים רגילים, בהם הקורונה לא חלק מחיינו, בכל פעם כשקצת קשה לי (וגם כשלא), אני חולמת איך אני אורזת מזוודה, מעכשיו לעכשיו ומתעופפת לי לחופשה מלאה בשקט, שלווה, אוכל טוב וגם קצת שופינג בשביל הנשמה!
ואז, באה הקורונה ולקחה לי, כמו הרבה דברים אחרים, את היכולת לדמיין שיש לי את האפשרות לברוח (כן, בטח!), ממש להפוגה קטנה, אולי יום אחד זה עוד יקרה ואארגן לעצמי חופשה מעכשיו לעכשיו! אומרים שחלומות מתגשמים, לא?
בנתיים, בתוך כל הכאוס הזה, היה לי זמן לנסיונות במטבח וברגע של שיגעון החלטתי לנסות להכין את העוגה של לייזה בגרסה טבעונית.

אם אתם עדיין לא מכירים אל לייזוש, רוצו לבלוג המצויין שלה ולסטורי באינסטגרם, אני מכורה מזמן! מדי פעם היא מבשלת גם צמחוני וטבעוני וזה תענוג אמיתי.
בגלל שהביצים שהיו במתכון מוקצפות, החלטתי להשתמש במי חומוס, את האמת, שלא היה לי שמץ של מושג באיזו כמות להשתמש ואם זה בכלל יצליח ובפעם הראשונה העוגה יצאה טעימה להפליא אבל רטובה מידיי.
בפעם הבאה היא כבר יצאה בול! אני מוכנה להישבע שאף אחד לא ידע שאין בעוגה ביצים או חמאה.


במתכון של לייזה יש גם מייפל וקינמון מעל הכל, אני בחרתי שלא להוסיף.
מה צריך
לעוגה
100 גרם מי חומוס מקופסת שימורים
1 גביע יוגורט סויה בטעם טבעי
½ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום
¾ כוס שמן
½ 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
לשכבה האמצעית
1 כף שטוחה קינמון
2 כפות סוכר
לשכבה העליונה
50 ג' שמן קוקוס קר מהמקרר
½ כוס קמח
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1/8 כפית מלח
3 כפות פקאנים קצוצים דק
איך מכינים
מחממים תנור ל 170 מעלות ומתחילים בהכנת השכבה האמצעית והעליונה.
מערבבים את מרכיבי השכבה האמצעית ומניחים בצד, בקערה נוספת מפוררים עם הידיים את כל המרכיבים יחד עד שמתקבלים פרורים אחידים, גם אותם מניחים בצד.
בקערת המיקסר מקציפים את מי החומוס, כאשר נראה שיש בועות (קצת כמו סבון) מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום בהדרגה.
מחליפים לוו הגיטרה ומערבבים כשהמיקסר פועל על "קיפול" או במהירות נמוכה מאוד (כמובן שאפשר גם לקבל באופן ידני עם מרית) מוסיפים את השמן, היוגורט, הסוכר והתמצית וניל ואת הקמח ואבקת האפיה בהדרגה, כל פעם כף.
לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה שופכים חצי מהבלילה, מפזרים את השכבה האמצעית של הסוכר והקינמון ומוסיפים את יתרת הבלילה. מעל הכל מפזרים את הפרורים ומכניסים לתנור.
בשונה מביצים, הקצף של מי החומוס צריך אפייה ארוכה יותר, כשעה ורבע.
ממליצה למקם את העוגה שלב אחד מתחת לאמצע בתנור כדי שהחלק העליון לא ישרף וכמובן לבדוק שקיסם יוצא יבש לפני שמוציאים את העוגה מהתנור.


ספרו לי בתגובות איך יצא ואם זו הפעם הראשונה שהשתמשתם במי חומוס,
ואל תפסיקו לחלום על החופשה הבאה בחו"ל,
היא תגיע! מבטיחה!